Zonnepanelen

Camper daglichtpanelen:

 

Met daglichtpanelen voor camper en caravan is het ook in Nederland mogelijk het verblijf op een stroomloze kampeerplek te verlengen, zonder de accu extra op te laden. Met daglichtpanelen gebruikt u duurzame energie en kunt u genieten van comfort op elke locatie. Uw eigen stroom opwekken door het gebruik van camper en caravan panelen is ook heel geschikt voor de natuurkampeerder die toch graag een beetje extra luxe wil.

Onze daglichtpanelen zijn zeer gevoelig voor licht en zijn daardoor uitstekend te gebruiken op plekken waar de zon ook wat minder schijnt, zoals Nederland. De panelen hebben een zeer hoge lichtgevoeligheid doordat er gebruik is gemaakt van monokristallijne daglichtcellen. Deze cellen hebben een hoger rendement. Bovendien zijn de zonnecellen afgedekt met speciaal solarglas. Dit speciale glas laat meer licht door. Dit komt door het zeer lage ijzergehalte waardoor er meer licht door het glas op de daglichtcellen valt. Het glas is extra gehard en zeer slagvast. Het frame is van duurzaam, geanodiseerd aluminium. 

Berekenen van groote van zonne-energiesysteem

 

Apparaat Vermogen Uren aan Verbruik
4 lampen 15 Watt 60 Watt 3 180 Wh
Waterpomp 60 Watt 0,5 30 Wh
Televisie 60 Watt 2 120 Wh
Radio 10 Watt 4 40 Wh
Gem. Dag. Verbr.     370 Wh


Wanneer het totale verbruik bekend is, is het zaak om er een zonnepanneel bij te zoeken.
De "maat"van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in het Piek Watt Vermogen. (85 Watt).
Dit is het vermogen dat een zonnepaneel per uur levert onder de meest gunstige omstandigheden. In Nederland komen deze omstandigheden niet voor. In Nederland komt al het licht op een gemiddelde dag tussen maart-oktober overeen met 4 uur perfecte omstandigheden. De gemiddelde dagopbrengst van een 85 Watt paneel is dan 340 Wh.

 

In ons rekenvoorbeeld zou een 100 watt paneel voldoende zijn.

 

Type paneel Watt-uur/dag
100 400
130 520
140 600

 

De daglichtpanelen zijn te bestellen in onze webshop >>
 

U kunt er ook voor kiezen om de daglichtpanelen door Rozendom Campers te laten plaatsen. Interesse? Neem contact met ons op voor een nadere prijsopgave.

 

 

Geslacht De heer    mevrouw
Uw naam *
Plaats
Telefoon
Email *
Bericht
 
* zijn verplicht